top of page
DSC_0098_edited.jpg

Här kommer lite samlad information om boende och logistik

Har du fler frågor och du inte hittar svar på denna fliken når du oss på mail

Hovrastamman@gmail.com

Biljetter och priser

Entrébiljett

Entrébiljetter köps på plats kontant eller med swish. Barn upp till 15 kommer in gratis.

Priserna är:

Fredag 300 kr, 200kr ungdom*/student/pensionär

Lördag 300 kr, 200kr ungdom*/student/pensionär

Helhelg: 600 kr, 400 ungdom*/student/pensionär

*Ungdom 16-20

DSC_0071_edited.jpg

Boende

Vi erbjuder lite olika boendealternativ så att du förhoppningsvis kan hitta något som passar dig. I uppstartsskedet är dock vår logistiska kapacitet begränsad, vilket gör att vi måste prioritera boende för kursdeltagare i första hand. Standarden mellan alternativen varierar. 

Vi jobbar på fler boendealternativ i byn, men detta är vad vi har att erbjuda än så länge!

Camping på Nörrigårn tält/husvagn/bil

 • Höj festivalkänslan genom att campa på fina Nörrigårn, i direkt ansluting till stämmans festligheter. Eftersom stämman går av stapeln tidigt i maj vet vi inte hur vädret kommer att se ut, packa en extra filt. Varken el eller servicehus finns att tillgå, endast dass och bajamaja. 

 • Pris: 50 Kr, betalas på plats

Hovra vandrarhem
(FULLT)

 • Spendera dina hovranätter på finfina Hovra Vandrarhem i direkt anslutning till stämmo-området! Detta alternativ är reserverat för kursdeltagare och bokas via anmälningsformuläret till kurserna på https://www.bilda.nu/projekt-och-initiativ/hovrastamman

 • Pris: 275kr per natt exkl. sänglinne (medtages av gästen)

 • Alla rum kommer att delas, det går alltså inte att boka ett privat rum, men självklart försöker vi tillgodose era önskemål om rumskamrater och placering.

Färila Camping

 • En möjlighet till lite lugnare och tystare nätter i en campingstuga på Färila camping. Ligger avsides från stämmo-området, ca 10 min med bil (bil krävs alltså för detta alternativ). I första hand reserverat för kursdeltagare, men går att boka för samtliga i mån av plats. Bokas via anmälningsformuläret till kurserna på https://www.bilda.nu/projekt-och-initiativ/hovrastamman eller via mail till hovrastamman@gmail.com

 • Pris: 150kr per natt exkl sänglinne. Betalas på plats.

 • Alla rum kommer att delas, det går alltså inte att boka ett privat rum, men självklart försöker vi tillgodose era önskemål om rumskamrater och placering. 

 • Toalett och kök finns inte i stugorna, men servicehus finns att tillgå på området

Hörrgård

 • Sova på Hörrgård under Hovrastämman? För 700 kr per bädd kan du sova på Hörrgård, medtag egna lakan och handduk. Boka genom att maila kersti@stabi.se eller ringa 070-5792132, skicka inte sms (de kan komma bort) Priset är detsamma oavsett om du kommer onsdag kväll eller lördag kväll, avfärd när det passar under söndagen. Två sängar i varje rum och ett fåtal enkelrum, i en stuga finns fyra bäddar fördelade på två rum och den passar bra för folk som känner varandra. (Liten notis: tidigare stämmor har det anordnats festkvällar på Hörrgård under kurshelgen, men nu händer allt sådant i Hovra.)

Övriga tips

Om ingen av alternativen vi erbjuder känns riktigt rätt så tipsar vi om:

 • STF Lassekrog Gästgiveri

 • Borrgårdens Vandrarhem 

 • Stadshotellet Ljusdal

Resa

Samåk

Vi uppmuntrar alla som söker resesällskap eller har en extra plats kvar i bilen att gå med i Facebook-gruppen “Samåk till Hovrastämman” (länk). Här är det fritt fram att fråga om skjuts och diskutera bilsnacks. Lycka till!

Ta Bussen till Hovra!

Vi är stolta att presentera att Härjedalingen stannar i Hovra precis vid stämmområdet under Kristi Himm! Detta gäller linjen mellan Stockholm och Funäsdalen från Ons den 8 Maj - Sön den 12 Maj (dock ingen resa lördagen) För att boka detta köper man en biljett till/från Kårböle, så kommer busschauffören stanna vid hållplatsen Hovra Vandrarhem. Biljetter bokar du Här 

Tåg och Bil

Närmaste tågstation är Ljusdal, dit det går en hel del tåg från både norr och söder. Från Ljusdal är det cirka 2 mil till Hovra Vandrarhem. Adress Hovra Inibyvägen 18

827 72 Korskrogen 

DSC_0302_edited.jpg

Mat

För Stämmobesökare

Fika och lättare mat kommer att säljas i fikatältet under stämmodagarna. Det kommer även finnas hamburgare och varmkorv till försäljning på området. Allt kommer att vara vegetariskt. 

Caféet på Hovra Vandrarhem håller öppet och säljer fika och lättare mat(vandrarhemmet är kontantfritt, men swish och kort går bra). Under Lördagen kommer det även finnas kôlbullar till försäljning.

Frukost kommer att finnas att köpa på Hovra Vandrarhem för samtliga gäster. Pris: 50kr per person (ingår ej i kurspriset). Det finns även möjlighet att laga egen på vandrarhemmet och Färila camping. 

 

Om man vill handla egen proviant kan man enklast göra detta på Ica Delins i Färila, cirka 15 minuter med bil från stämmoområdet. 

För kursdeltagare

Under kurshelgen kommer Hovra Vandrarhem att ha catering. Matpaketet ingår i kurspriset och innehåller mat från torsdag middag-lördag lunch. Kursdeltagare kommer även få fika och kaffe under kursdagarna. Vid specialkost, ange information i anmälningsformuläret till kurserna hos https://www.bilda.nu/projekt-och-initiativ/hovrastamman eller mejla hovrastamman@gmail.com

Tillgänglighet

Vi arbetar mot att hovrastämman ska vara tillgänglig för alla, även för dig med funktionshinder. Tyvärr är stämmoområdets anpassning begränsad i uppstartsskedet. Detta är något vi prioriterar, och informationen kan komma att uppdateras vid framsteg.

Observera att lokalerna ej har hörslinga och att eventet till stor del tar plats utomhus på gräsbeväxt underlag.

Tillgängliga lokaler:

Caféet (ramp)

Dansbanan, dans- och konsertlokal (ramp)

Rullstolsanpassad bajamaja

Café- och jamtält

Ladan, dans- och konsertlokal

Parkering för rörelsehindrade

 

Ej tillgängliga lokaler:

Vandrarhemmet, boende och toaletter 

Nörrigårn, kurslokaler spel och ensemble

Bönhuset, barnkurs- och konsertlokal

bottom of page